понеделник, 27 август 2012 г.

5 филма, които не препоръчвам

Има филми, които ни карат да съжалим за изгубеното време. За щастие рядко ми се случва да попадам на такива и селекцията от най-безсмислените, които съм гледала през последната година е доста кратка. Няма да ги редя по глупост. За някого тези филми биха могли да бъдат вдъхновение. За мен бяха хиляди секунди, които ме караха да се питам "Защо на мен"!!!

1. Fright night (2011) - единственото нещо, което го спасява от пълен, тотален, непреодолим провал е присъствието на Дейвид Тенант, който има не повече от 10-ина минути екранно време. Колин Фаръл не можа да изпълни екрана дори и с капчица ужас. Имаше само червена боя, която ние, драгите зрители трябваше да си представяме, че е кръв, човешка кръв. Е, не мога да отрека, че Веждьо изглежда добре като вампир, но толкова... Всъщност любимият Скротум така приятно го е описал и хейтнал, че и цялата моя същност да излея не бих могла да постигна това ниво. Да бях чела ревюто на Скротума, да си бях спестила 106 мин.

2. Transformers: Dark of the Moon (2011) О, Свети Холивуде, поради що се наложи да развалиш хубавото деЦко? Първата част е едно от най - приятните детски, превърнати в игрални филмчета. Гледала съм го много пъти, ще го гледам още много пъти. Втората част бива. Казваш си "ОК, става, дано не потретят"! и хоп! изненада! (е, не е изненада имайки предвид как всеки хубав/сравнително хубав филм бива превърнат в "Дързост и красота" на голям екран). В третата част не се случва нищо. Толкова обичам анимационното филмче, а и филми с роботи като цяло, че просто нямаше как да пропусна това на голям екран. ЦЕЛИ 154 МИНУТИ гледах как една руса, не много красива и не много умна, но за сметка на това висока дама търчи като луда през разпадащи се сгради на ултра високи токчета, без драскотина. Не, благодаря! Ако има 4-та част с радост ще я подмина.

3. The Twilight Saga: Breaking Down (2011). Twilight (2008) е добър - липсват някои нещица, но... като цяло хваща окото. Едуард и Бела изглеждат добре, идеята за вампири - вегетарианци също е ок, краят е готин, саундтрака все още си го превъртам с кеф. За останалите части излезли до момента, обаче, нямам думи... Не желая да чета обяснения колко са върховни, а аз не го разбирам. Не ме интересува как се е стигнало до този провал от все пак не съвсем посредствено четиво, но факт е - за мен са провал. Предстои Breaking Dawn part 2. Скъпа Бела, дано поне като вампир придобиеш някакъв човешки образ и престанеш да ловиш мухи с вечно отворената си уста. За тези, които се интересуват - ще отида да гледам, но надявам се с куп луди, за да се посмеем хубаво докато хейтим. Ако историята се стори интересна на някого - четенето все още не е забранено от закона, а и книгите не са особено тежко четиво.

4. The Tree Musketeers (2011)... горкият Дюма. Да направиш от приключенска книга, която е класика, евтин екшън с елементи на фантастика не е лесно. Дано такива недоразумения се явяват по - рядко на екран. А дано, ама надали.

5. The Cold Light of Day (2012) гледах го преди няколко дни. екшън? трилър? комедия? що за сюжет има този филм? Как е възможно Брус Уилис, Хенри Кавил и Сигърни Уивър да участват в толкова блудкава боза. Хенри Кавил горкия го играе неориентиран младеж, който търчи за здраве. Умиращия трудно - Брус Уилис го гътват още в първата третина и съответно не може да спаси положението. А Сигърни Уивър, докато се прави на желязна лейди запраща смисъла на действието някъде дълбоко в океана... не, всъщност запраща го на Марс. Диалог - няма, зрелищно красиви екшън сцени - няма, интрига - липсва, дори и голи мъже няма! (да бяха взели Джейсън Стейтъм поне да храни окото с мускул) Е, какво остана на драгия зрител??!?!?!

Спирам. Не искам хейт в този блог, но просто не се сдържах...
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар