неделя, 27 октомври 2013 г.

Adore (2013)


Робин Райт и Наоми Уотс разказват историята на две приятелки от детинство, които изживяват най-тъжните и най-щастливите си моменти винаги двете, заедно със своите синове.

Красив и нежен като перла филм. Непретенциозен, но провокативен. Поставя въпроса какво би се случило с всяка една от нас, ако прекрачи границата. Самата аз се запитах къде е границата на приятелството, на любовта, на сексуалните желания?

Вероятно много хора биха определили ситуацията като нереална, плоска или извратена дори. Аз си мисля, че всъщност е реална и дълбока. Отнася се за скритите, недоизказани, неизживяни копнежи на всяка една жена/майка. Никоя жена не е застрахована от това да се влюби, да пожелае млад мъж, да бъде наранена.

Сексът и страстта - фон, който подчертава самотата на Лил и любовта на Роуз.

И морето, което ще запомня - синьо, спокойно, предразполагащо като в сън...

Финалът може да бъде оспорен, но доказва нуждата да бъдем в мир със себе си, дори когато трябва да преживеем последствията от грешките си.

Сценарият е базиран върху произведението на Дорис Лесинг - "The Grandmothers", което за съжаление не ми е известно да е преведено на български. С удоволствие бих се запознала с творчеството на Лесинг, която има изключително интересна биография.

Няма коментари:

Публикуване на коментар